4 koraki proučevanja Besede

Sin moj, pazi na moje besede; pritrdi, privoli in podredi se mojim izrekom. (Pregovori 4,20)

Mnogo ljudi me je vprašalo, kako naj proučujejo Božjo besedo. Naj ponudim štiri koristne nasvete:

  1. Namenoma si oddvojite čas. Sama se srečujem z Bogom zjutraj. Če vam to ne ustreza, si poiščite čas, ko vam, četudi to ni vsak dan. Samo začnite in videli boste dobre sadove tega časa v svojem življenju!
  2. Pripravite se na proučevanje Svetega pisma. Izberite si prostor, ki vam je ljub – sobo v stanovanju, kjer ste lahko sami.
  3. Imejte pri roki vse potrebno gradivo. Seveda boste potrebovali Sveto pismo, dober svetopisemski slovar, konkordance, svinčnik in papir. Tako boste pripravljeni, da pogledate opombe, vzporedne in nanašajoče se odlomke ali pa da si kaj zapišete.
  4. Pripravite svoje srce. Povejte Bogu za stvari, ki jih morda morate priznati. Vstopite mirni v čas proučevanja, da vam nič ne bo moglo preprečiti razodetij iz Božje besede.

Vzemite si čas za Besedo, ker je v njej moč, da spremeni vaše življenje in da postanete takšna oseba, kakršna Bog želi, da ste.

Kratka molitev

Gospod, v svojem srcu nameravam oddvojiti čas, da bom zares proučeval/-a Tvojo Besedo. Uči me, da bom razumel/-a, pritrdil/-a in se podredil/-a Tvoji resnici za svoje vsakodnevno življenje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon