Nič drugega ne zadovolji

Nič drugega ne zadovolji

Moja duša hrepeni po Tebi [o, Gospod] ponoči, (moj) duh v moji notranjosti Te išče zgodaj zjutraj. (Izaija 26,9)

Svet nam zlahka polni ušesa z vsemi mogočimi stvarmi, ki preglasijo glas Boga in Ga porinejo daleč, daleč stran v ozadje našega življenja. Vendar pa za vsakogar pride dan, ko ostane edinole Bog. Vse drugo v življenje sčasoma preide; ko se to zgodi, bo Bog še vedno tam.

Sveto pismo uči, da je vse, kar je znanega o Bogu, očitno vsem, ker je On samega sebe dal prepoznati (se je razodel) v notranji zavesti človeštva (gl. Rimljanom 1,19–21). Vsakdo bo nekoč stal pred Njim in dal račun (odgovor, pregled) svojega življenja (gl. Rimljanom 14,12). Kadar ljudje nočejo služiti Bogu s svojim življenjem, kadar hočejo iti po svoje, najdejo način, da se skrijejo in prezrejo prirojeno (pre)poznavanje Stvarnika, ki želi govoriti z njimi in jih voditi po pravi poti.

Ne glede na to, ali se ljudje poskušajo skriti pred Bogom ali ne, je resnica ta, da nič ne more potešiti našega hrepenenja po Bogu, razen skupnost in druženje z Njim. Celo takrat, ko Ga ljudje poskušajo prezreti, bi globoko v sebi radi slišali Njegov glas.

Spodbujam vas, da potešite svoje hrepenenje po Bogu tako, da preživljate čas z Njim, (ob)sedite v Njegovi prisotnosti in prisluhnite Njegovemu glasu.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Živite tako, da vas ne bo strah ali groza stati pred Bogom, ko se bo končalo vaše zemeljsko življenje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon