Ali iščete prave stvari?

Kajti Božje kraljestvo ni jed in pijača [kar je nekaterim všeč], marveč pravičnost (zaradi česar postanemo Bogu sprejemljivi), [srčni] mir in veselje v Svetem Duhu. (Rimljanom 14,17)

Pismo Rimljanom 14,17 opredeljuje Božje kraljestvo kot življenje dobrote, miru in veselja v Svetem Duhu.

Mi smo tisti, ki moramo iskati Njegovo kraljestvo, ampak mnogim življenje spolzi med prsti, ker iščejo vse mogoče druge stvari. Ko pa bi potrebovali pravičnost, mir in veselje, nimajo prav nič od tega, saj se podijo za drugimi stvarmi.

Včasih sem mislila, da ne bi imela nobenih skrbi in bi mirno živela, če bi imela različne posvetne stvari. Ne glede na to, koliko stvari sem si pridobila, nič mi ni prineslo miru. Resnični mir pride iz povezanosti z Bogom, ko smo eno z Njim.

Za nas je pomembno, da to razumemo, saj mislim, da velika večina kristjanov zapravlja življenje z iskanjem napačnih stvari, medtem ko je naš resnični zaklad v Jezusu.

Kaj boste torej iskali danes? Kaj je vaš zaklad? Posvetne stvari vas na koncu ne bodo zadovoljile. Če pa iščete Boga in Njegovo pravičnost, mir in veselje, boste doživeli popolno zadovoljstvo in vaše življenje bo izpolnjeno s stvarmi, za katere Bog želi, da jih imate. Danes iščite Njega.

Kratka molitev

Bog, danes sem se odločil/-a, da ne bom več iskal/-a posvetnih stvari, ki ne zadovoljijo. Želim si biti eno s Teboj, zato iščem Tvojo pravičnost, mir in veselje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon