V duhu in resnici

V duhu in resnici

Bog je Duh (duhovno, neustvarjeno bitje) in tisti, ki Ga častijo, Ga morajo častiti v duhu in resnici (resničnosti). (Janez 4,24)

Z Bogom se pogovarjamo, sporazumevamo preko svojega duha. V današnji vrstici je Jezus rekel, da moramo častiti Boga v duhu in resnici. Popolna odkritost, iskrenost z Bogom je eden izmed načinov, s katerim razvijamo globok, pristen, prijateljski odnos z Njim. On že tako ali tako ve vse o nas, zato nimamo razloga, da ne bi bili popolnoma iskreni z Njim. Povejte Mu, kako se počutite, kaj ste naredili narobe, povejte pa Mu tudi, česa si želite, po čem hrepenite. Govorite Bogu odkrito, kot bi govorili dobremu, zaupnemu prijatelju.

Včasih vem, kaj Bog pričakuje od mene, kaj moram storiti, in Mu odkrito povem, da tega ne želim storiti, ampak da bom to naredila zaradi poslušnosti in ljubezni do Njega. Pretvarjanje in tesen odnos z Bogom ne bosta delovala. Prijateljica mi je nekoč povedala, da čeprav je vedela, da bi morala prispevati finančna sredstva v Božje kraljestvo, tega resnično ni želela narediti. Bila je poštena, odkrita z Bogom in Mu je rekla: »Naredila bom to, v resnici pa si tega ne želim, zato Te prosim, da v meni zbudiš željo po tem dajanju.« Ta gospa je sčasoma postala zelo darežljiva in dajala je z radostjo.

Le spoznanje resnice nas bo osvobodilo (gl. Janez 8,32). Božja beseda je resnica. On reče, kar misli in misli, kar reče. Ko nekaj naredimo narobe, moramo biti popolnoma odkriti z Bogom glede tega. Poimenujte greh, kar je greh. Če ste bili pohlepni, poimenujte to pohlep. Če ste bili ljubosumni, poimenujte to ljubosumje. Če ste lagali, poimenujte to laž. Prosite Boga za odpuščanje in ga prejmite po veri.

Ko častimo Boga, moramo to narediti iz duha in z vso iskrenostjo, odkritostjo in poštenostjo. Če čutimo, da prijatelji niso iskreni, jih pogosto opomnimo: »Bodi iskren!« Kaj s tem mislimo? Prosimo jih, naj se nehajo pretvarjati in naj bodo pošteni. Mislim, da Bog želi isto od nas.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Bodite iskreni!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon