Odraščanje v zrelost

Odraščanje v zrelost

Ne razmišljamo o tem in se ne oziramo na to, kar se vidi, ampak na to, kar se ne vidi; kar se namreč vidi, je začasno (kratko, minljivo), kar pa se ne vidi, je nesmrtno in večno. (2 Korinčanom 4,18)

Čeprav je apostol Pavel doživel izjemne preizkušnje in stiske, ni obupal, ker se ni oziral na to, kar se je videlo, ampak na to, kar je bilo nevidno. Moramo slediti njegovemu zgledu. Namesto da se oziramo za tem, kar vidimo okrog sebe, moramo pogledati na to, kar dela Sveti Duh. Vodil nas bo tako, da se bomo usmerili na Božje odgovore, namesto na svoje težave.

Dva človeka lahko bereta Besedo; človek z mesenimi ušesi jo bo slišal drugače kot človek z duhovnimi ušesi. Na primer, 3 Janez 1,2 pravi: »Ljubi, molim (želim), da bi ti bilo v vsem dobro in da bi bil zdrav [da je tvoje telo zdravo], kakor je dobro tvoji duši.«

Manj zreli, meseni kristjani (ki jih še vedno mikajo meseni užitki in zadovoljstva) se morda navdušijo nad obljubo blaginje in ozdravljenja, ker je to vse, kar slišijo v tej vrstici. Mislijo si: »Oooo! Hvala Bogu! On si želi, da nam je dobro in da smo zdravi!«

Toda zreli verniki, ki so občutljivi na Božji sveti namen za svoje življenje, bodo slišali tudi drug del vrstice, ki pravi: »… kakor je dobro tvoji duši.« Slišijo z razumevanjem, da jim bo Bog dal blaginjo in zdravje, ki je v medsebojni povezavi s stanjem, blaginjo, napredkom njihove duše.

Molite, da boste imeli ušesa, ki zares slišijo, kar Bog pravi, in da boste postopno rastli v zrelost, ko vztrajno hodite z Bogom.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Prosite Boga, naj vam odpre duhovna ušesa, da boste v polnosti razumeli, kaj vam želi povedati v svoji Besedi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon