Bodite izvrstni

Bodite izvrstni

Vse mi je dovoljeno (dopustno in zakonito); vendar pa ni vse koristno (dobro, smotrno in blagodejno v primerjavi z drugimi stvarmi). Vse mi je dovoljeno, vendar ne bom ničemur suženj in se ne bom ničemur podvrgel. (1 Korinčanom 6,12)

Bog ima čudovit načrt, da nas temeljito in izjemno blagoslovi, ampak da bi v polnosti užili Njegov načrt, Ga moramo temeljito in izjemno ubogati. Potrebujemo Božjo pomoč, da ostanemo na poti do Njegovih blagoslovov. Prosite Ga, naj se odločno ukvarja z vami, če so področja v vašem življenju, ki Mu ne ugajajo. In ko On to stori, se odzovite s takojšnjo in popolno poslušnostjo.

Bog polaga svojega Svetega Duha v nas, da nas vodi v popoln mir. Če Mu prisluhnemo, se bomo modro odločali in uživali Njegov mir. V današnji vrstici vidimo, da je mnogo stvari dovoljenih, a niso koristne za nas. Zato ni modro dopustiti, da karkoli obvladuje naše življenje.

Mnogo stvari lahko delamo, ampak ne bi bile vse najboljša izbira niti ne bi obrodile najboljših sadov. Pavel je rekel, da moramo izbrati in ceniti najodličnejše (gl. Filipljanom 1,10). Bog nam ne bo dal čudovite besede za vsak korak, ki ga naredimo, vendar nam daje svojo Besedo in modrost in od nas pričakuje, da živimo v skladu z njima. Ne bodite povprečni in ne upajte, da vam bo tako uspelo, ampak izberite izvrstnost, odličnost in se zavedajte, da ugajate Bogu.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Odlične, izvrstne izbire prinesejo odlične, izvrstne nagrade.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon