Ne užalite Boga

Ne užalite Boga

Udejanjajte (uresničujte, negujte, razvijajte, izpeljite do cilja, popolnoma dokončajte) svoje odrešenje s spoštovanjem, strahospoštovanjem in trepetom (da se ne zanašate nase, ampak ste zelo previdni, občutljive, mehke vesti, pozorni na skušnjave, se v strahu izogibate vsemu, kar bi lahko užalilo Boga ali vzelo čast Kristusovemu imenu). (Filipljanom 2,12)

Lahko dovolimo Svetemu Duhu, da »vdre« v naše življenje. Lahko smo tako napolnjeni z Njegovo prisotnostjo in močjo, da Mu dovolimo vpogled v vsak vidik svojega življenja (kdo smo) in delovanja. On lahko vstopi v naše misli, čustva, celo v našo voljo in prinese ozdravljenje in celovitost vsemu našemu bitju, vendar si želi povabila.

Povejte Svetemu Duhu, da ste pripravljeni sodelovati z Njim, da bi to, kar je storil po Božji milosti v vas, postavil v ospredje vašega življenja. »Udejanjanje«, ki je téma današnje svetopisemske vrstice, pomeni, da se moramo učiti živeti iz Duha. Moramo se naučiti živeti od znotraj navzven. Bodimo previdni, da ne užalimo Boga s padcem v skušnjavo in greh. Naučimo se živeti na tak način, da bo naša vest vedno popolnoma čista.

Morda si mislite: »Joyce, vse to zveni tako težko in nisem prepričan/-a, da imam, kar je potrebno.« Rada bi vam zagotovila, da imate vse, kar potrebujete, ker imate moč Svetega Duha v svojem življenju. Tega nihče ne zmore narediti v svoji moči; ko pa ste v partnerstvu z Bogom, lahko naredite vse, kar morate narediti. Ne zadovoljite se s takim načinom življenja, kjer komaj shajate, ko pa čaka na vas življenje obilja, polnosti.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Odvrnite se od vsega, kar žali, prizadene Boga.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon