Notranje življenje

Notranje življenje

Sveti Duh kaže (opozarja), da pot v svetišče [notranje, Presveto] še ni odprta, dokler še stoji (in je priznano) prvotno svetišče [zunanji del shodnega šotora]. (Hebrejcem 9,8)

Starozavezno svetišče je imelo tri predele. Sestavljeno je bilo iz zunanjega dela (dvorišča), drugi del se je imenoval Sveto, tretji, notranji del pa Presveto. Le véliki duhovnik je lahko vstopil v Presveto, saj je vseboval navzočnost Boga.

Ljudje smo tridelna bitja s tremi predeli. Imamo telo, imamo dušo in imamo duha. Današnja vrstica poudarja, da dokler še naprej priznavamo zunanji del, kar je primerjava za naše telo in dušo, pot do Presvetega, kar je primerjava za našega duha, še ni odprta. Preprosto povedano to pomeni, da če ubogamo svoje telo in mu strežemo, ne bomo nikoli prebivali in uživali prisotnosti Boga. Na primer, če sem jezna, ne morem uživati Božje prisotnosti.

Naši meseni deli bodo vedno nekaj zahtevali, ker je meso sebično in želi svoje, vendar pa nam ni treba sprejeti teh zahtev. Lahko le rečemo: »Ne priznam te več; nimaš oblasti (moči) nad menoj.« Ko se s tako izjavo zoperstavimo zahtevam mesenega življenja, častimo Boga in si omogočimo uživati Njegovo prisotnost. Današnje sporočilo je láhko: »Recite ‘ne’ sebi in ‘ja’ Bogu.« Sveto pismo pravi, da smo mrtvi grehu. Greh ni mrtev; vedno nas bo poskušal pritegniti, a lahko mu rečemo ‘ne’!


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ne živite meseno, tako da strežete poželenju in vzgibom svoje mesene narave.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon