Ko Bog govori…

Ko Bog govori…

Beseda, ki jo Bog govori, je živa in polna moči [dejavna, učinkovita, krepka, daje zagon]; ostrejša je kot dvorezen meč, prodre do ločitve diha življenja (duše) in [neumrljivega] duha, tudi do sklepov in mozga [do naših najglobljih delov], ter razkriva, pregleduje, razčlenjuje in presoja misli in namene srca. (Hebrejcem 4,12)

Izjava, da Božja beseda deluje na nas, je natančna in pravilna. Iz našega življenja odreže stvari, ki ovirajo Božji načrt za nas. Odkrije in opredeli mesene stvari, potem pa jih po Svetem Duhu odstrani.

Ko sem začela proučevati Božjo besedo, nisem imela dovolj izkušenj, da bi razpoznavala razliko med tem, ali poslušam svojo dušo (um, volja, čustva) ali me zares vodi Sveti Duh. Če sem nekaj želela, sem si prizadevala, da se je to izpolnilo; če pa se ni, sem se jezila. Bila sem sebična in mesena, vendar pa je Bog uporabljal svojo Besedo, ki je delovala v meni, in z leti je odstranil moje napačno, neprimerno obnašanje.

Nobeni posegi nikoli niso prijetni, včasih pa jih potrebujemo, da ohranimo zdravje. Ali Bog poskuša nekaj odstraniti iz vašega življenja? Je to boleče? Večina posegov je, vendar nam dolgoročno koristijo. Če želite Božje najboljše za svoje življenje, potem Mu morate dovoliti, da odstrani stvari, ki motijo in ovirajo vašo duhovno rast. Ni bližnjic do duhovne zrelosti.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Dolga pot do uspeha je tista, na kateri dobimo dragocene lekcije, ki nas učijo modrosti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon