Ali poslušate?

Ali poslušate?

Tedaj je prišel Gospod, se ustavil in zaklical kakor prej: »Samuel, Samuel!« In Samuel je odgovoril: »Govôri, Gospod, kajti tvoj služabnik posluša«. (1 Samuel 3,10)

Današnja vrstica izhaja iz zgodbe, v kateri je Bog želel povedati Samuelu, kako namerava poseči v določeno dogajanje. Moral je spregovoriti večkrat, preden je Samuel spoznal, da glas, ki ga je slišal, pripada Bogu. Ko pa je Samuel ugotovil, da ga nagovarja Bog, se je odzval z besedami: »Poslušam.«

Slišati Božji glas je ključnega pomena, da uživamo v Njegovih načrtih za življenje. Vendar pa je odločitev, ali Ga boste poslušali ali ne, izključno vaša. Nihče drug se ne more odločiti namesto vas ali za vas; vi sami se morate odločiti. Bog si želi, da bi Mu prisluhnili. Ne bo vas silil, da izberete Njegovo voljo, vendar pa bo naredil vse, da bi vas ohrabril in spodbudil, da Mu rečete »da«.

Bog bi vam rad dal vedeti, kaj si želi od vas, kako čuti glede vas in kakšni so Njegovi načrti za vaše življenje. V Pregovorih 3,7 je zapisano: »Ne imej sam sebe za modrega.« Z drugimi besedami: Niti pomisli ne, da lahko sam vodiš svoje življenje in dobro opravljaš delo brez Božje pomoči in usmerjanja. Bolj kot zaupate, da lahko prepoznate Njegov glas, bolje lahko sprejemate Njegovo vodstvo in napotke.

Verjemite, da vam Bog danes želi govoriti; odločite se, da boste poslušali, ko spregovori, in da boste res posvetili vso pozornost Njegovemu glasu.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Bog ima dobre načrte za vaše življenje in vam bo povedal vse, kar morate vedeti. Spomnite se, da poslušate!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon