Bog tolaži in uteši

Bog tolaži in uteši

Blagoslovljen (hvaljen, slavljen) Bog in Oče našega Gospoda Jezusa Kristusa, Oče usmiljenja (sočutja in milosti) in Bog [ki je izvir] vse tolažbe (utehe in spodbude). (2 Korinčanom 1,3)

Vsi si želimo biti sprejeti, ne zavrnjeni. Ne maram občutka samote, osamljenosti in čustvene bolečine, ki izvira iz zavrnitve, a sem jo mnogo let doživljala, ne da bi vedela, da lahko kaj storim glede tega. Hvaležna sem Bogu, da se je vse to spremenilo!

Pred nekaj leti je določen dogodek prinesel nazaj tisto staro bolečino zavrnitve. Obrnila sem se na nekoga, ki me je v mojem otroštvu močno prizadel. Namesto da bi dobila opravičilo, me je okrivil za nekaj, kar ni bila moja krivda. Tako sem dobila jasno sporočilo, da tej osebi nikakor ni mar zame.

Želela sem se skriti in se smiliti sama sebi, ampak sem namesto tega takoj prosila Boga za tolažbo Svetega Duha. Prosila sem Ga, da ozdravi moja ranjena čustva in mi omogoči, da bom v tej stiski ravnala tako, kot bi ravnal Jezus. Ko sem se še kar naprej opirala na Boga, sem čutila, kako me je prekrila toplota, skoraj kot da bi bilo pomirjujoče blažilno olje izlito na moje rane.

Prosila sem Boga, naj odpusti osebi, ki me je prizadela, in v misli mi je položil besede: »Ranjeni ljudje ranijo ljudi.« Njegov osebni in zaupni odgovor je ozdravil mojega ranjenega duha.

Bog je izvir vse tolažbe, utehe in spodbude. Prosim vas, da naredite prav vse, kar je v vaši moči, da razvijete in ohranite globok osebni odnos z Njim. To je namreč okvir, znotraj katerega boste sposobni slišati Njegov glas, prejeti Njegovo tolažbo in ozdravljenje in boste okrepčani z Njegovo spodbudo in skrbjo za vas.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Bog ve, kako pomembno je biti potolažen; pošilja vam Svetega Duha, da naredi točno to.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon