Želi si biti vključen v vse

Želi si biti vključen v vse

Vsi, ki se dajo voditi Božjemu Duhu, so Božji sinovi. (Rimljanom 8,14)

Biti voden po Svetem Duhu pomeni dovoliti Mu, da se vplete v vsako našo odločitev, tako veliko kot manj pomembno. Vodi nas po miru in modrosti in prav tako po Božji besedi. Govori z nežnim, tihim glasom v naše srce, oziroma kot to pogosto imenujemo z »notranjim pričevanjem«. Tisti med nami, ki si želijo vodstva Svetega Duha, se morajo naučiti slediti notranjemu pričevanju in se hitro odzvati.

Če smo, na primer, vključeni v pogovor in začutimo v sebi neugodje, nam Sveti Duh morda nakazuje, da moramo spremeniti smer pogovora ali pa utihniti. Če čutimo notranje neugodje, ko nakupujemo, moramo počakati in ugotoviti, zakaj tako čutimo. Najbrž te stvari ne potrebujemo, ali pa jo najdemo na razprodaji drugje, ali pa čas za ta nakup ni pravi. Ni nam vedno treba vedeti, zakaj; samo ubogajmo.

Spominjam se, da sem bila nekega dne v trgovini čevljev. Izbrala sem jih nekaj parov, da bi jih pomerila, ko sem nenadoma začutila veliko neugodje. Ta občutek se je še stopnjeval, dokler nisem končno zaslišala Svetega Duha reči: »Pojdi ven iz te trgovine.« Možu sem rekla, da morava iti, in odšla sva ven. Nikoli nisem izvedela, zakaj, in ni mi treba tega vedeti. Morda naju je Bog zaščitil pred čim slabim, ki je prihajalo na najino pot, ali pa so bili trgovci vpleteni v kaj neetičnega. Morda pa je bil le preizkus poslušnosti. Kot sem že omenila, ni nam treba vedno vedeti, zakaj nas Bog vodi na določen način. Naš del je preprosto ubogati Njegov glas.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Najbolje proslavite Boga, ko Ga nemudoma ubogate.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon