Rdeča luč, zelena luč

Rdeča luč, zelena luč

Zdaj pa smo oproščeni Postave, saj smo z njo prekinili vse odnose, in smo odmrli temu, kar nas je nekoč zadrževalo in vklepalo v ujetništvo. Zdaj torej ne služimo starim kodeksom pisanih predpisov [nismo poslušni postaranosti črke], ampak služimo v novosti Duha [smo poslušni spodbudam Duha v novosti življenja]. (Rimljanom 7,6)

V mojem življenju je bilo obdobje, ko nisem bila srečna, čeprav sem bila kristjanka in sem delala vse, kar naj bi kristjani delali. Zdaj se oziram nazaj in ugotavljam, da je eden izmed glavnih razlogov, zakaj nisem bila srečna, ta, da nisem vedela veliko o notranjem življenju. Nisem vedela, kako naj prisluhnem Božjemu glasu, ki bi me vodil od znotraj z močjo Svetega Duha. Nisem vedela, kako naj Ga ubogam, ko me je spodbujal, naj naredim ali pa ne naredim določene stvari.

Sedaj Sveti Duh ravna kot nekakšen prometni policist znotraj mene. Ko delam prav, mi prižge zeleno luč, ko pa naredim kaj napačnega, dobim rdečo luč. Če sem na tem, da zaidem v težave, a ne vztrajam trmasto v tej smeri, dobim opozorilni signal.

Bolj ko se ustavljamo in sprašujemo Boga za smer, bolj občutljivi postanemo na notranje signale, ki nam jih daje Sveti Duh. Govori nam s tihim, nežnim glasom; temu pravim »védenje«. Bodite pozorni na nežne signale Svetega Duha v svojem notranjem človeku, tako kot bi bili pozorni na rdeče in zelene luči v prometu, kadar vozite. Če imate zeleno luč, pojdite naprej; če pa je luč rdeča, se ustavite!


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Če ste na novem, neznanem področju, uporabite GPS (Gospodove preizkušene signale).

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon