Skozi ogenj

Skozi ogenj

Naš Bog je [zares] ogenj, ki požira (uničuje, prečiščuje). (Hebrejcem 12,29)

Bog želi prečistiti v našem življenju vse, kar ne prinaša slave Njemu. Pošilja Svetega Duha, da živi v vsakem verujočem, zato da bi nam bil blizu in bi prinesel prepričanje o vsaki naši napačni misli, besedi ali dejanju. Vsi moramo iti skozi »prečiščevalni ogenj« (Malahija 3,2).

Kaj pomeni iti skozi topilčev prečiščevalni ogenj? Pomeni, da nas bo Bog obdeloval. Deloval bo tako, da bo spremenil naše naravnanosti, želje, poti, misli in pogovore. Govoril nam bo o stvareh v našem srcu, ki Mu niso všeč, in prosil nas bo, da spremenimo te stvari z Njegovo pomočjo. Tisti izmed nas, ki gredo skozi ogenj, namesto da bi zbežali pred njim, bodo tisti, ki bodo sčasoma proslavili Boga.

Iti skozi ogenj zveni zastrašujoče. Opominja nas na bolečino in celo smrt. V Pismu Rimljanom 8,17 je Pavel opozoril, da če želimo biti sodediči s Kristusom, moramo prav tako z njim trpeti. Kako je Jezus trpel? Ali se od nas pričakuje, da tudi mi gremo na križ? Odgovor je da in ne. Ni treba, da smo fizično pribiti na križ zaradi svojih grehov, ampak v Evangeliju po Marku 8,34 je Jezus rekel, naj vzamemo svoj križ in hodimo za Njim. Nadaljeval je s tem, naj odložimo sebičen, vase usmerjen življenjski slog. Sveto pismo pravi, da moramo umreti sami sebi. Verjemite mi, če se hočemo znebiti sebičnosti, je potrebno nekaj ognja – in običajno kar veliko ognja. Ampak ko smo pripravljeni iti skozi ogenj, bomo kasneje spoznali radost, ki jo prinaša proslavljanje Boga.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Bog vas neizmerno ljubi in bo še naprej deloval v vas do dneva svoje vrnitve.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon