Bog bo potešil vaše hrepenenje

Bog bo potešil vaše hrepenenje

Kakor jelen trepeta in hrepeni po potokih voda, tako trepetam in hrepenim po Tebi, o Bog. Mojo dušo žeja po Bogu, živem Bogu. (Psalm 42,2–3a)

Leta in leta sem hodila v cerkev, ne da bi vedela, da me Bog želi nagovoriti, čeprav sem Ga iskreno imela rada. Spoštovala sem vsa religiozna pravila in praznike in se vsake nedelje udeležila bogoslužja. Naredila sem vse, kar sem takrat vedela, a ni bilo dovolj, da bi potešila hrepenenje po Bogu.

Čeprav sem v cerkvi ali na svetopisemskem proučevanju preživela vsak možen trenutek, to ni potešilo moje žeje po globljem odnosu z Gospodom. Morala sem se pogovoriti z Njim o svoji preteklosti in slišati, kako mi govori o moji prihodnosti. Vendar pa me nihče ni poučil, da Bog želi govoriti neposredno meni. Nihče mi ni ponudil rešitve za duhovno hrepenenje.

Preko branja Svetega pisma pa sem se naučila, da nam Bog želi govoriti, želi zadovoljiti naše hrepenenje po Njegovi prisotnosti in vplivu na naše življenje. Ima načrte za naše življenje – načrte, ki nas bodo vodili k miru in zadovoljstvu. Želi si, da pridobimo spoznanje in razumevanje Njega in Njegove volje preko nadnaravnega vodstva.

Boga zadeva vse, kar zadeva vas. Njegov načrt je globoka osebna vpletenost v vsak vidik vašega življenja. Ko sem spoznala to resnico in ji verjela, je moja hoja z Njim postala dogodivščina, namesto religiozna obveznost.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Danes preživite nekaj svojega molitvenega časa v tišini! Utihnite, umirite se in prisluhnite, kaj vam Bog želi dati.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon