Občestvo z Bogom

Občestvo z Bogom

Resnično smo v občestvu (skupnosti, združeni) z Očetom in Njegovim Sinom Jezusom Kristusom. (1 Janez 1,3b)

Bog si želi druženja, skupnosti z nami. V današnji vrstici Janez piše o občestvu z Očetom in Sinom. V Drugem pismu Korinčanom 13,14 pa Pavel piše o občestvu ali skupnosti s Svetim Duhom. Skupnost Svetega Duha se nanaša na naše druženje z drugimi verniki in prav tako s samim Svetim Duhom. Odkar Sveti Duh živi znotraj nas, nam ni treba iti prav daleč, da bi se družili z Njim.

Dobra vzporednica za opis skupnosti je najbrž skupnost dveh ljudi, ki živita skupaj, na primer mož in žena. Živim v hiši z možem, Davom, in sva si zelo blizu. Delava skupaj in večino drugih stvari opraviva skupaj. Seveda gre včasih igrat golf, ampak ostajava v tesnem stiku po telefonu. Morda na televiziji gleda šport, in čeprav me ta ne zanima prav posebej, sem še vedno v hiši. Z Davom skupaj jeva, skupaj spiva, zjutraj si deliva kopalnico, ko se pripravljava na dan. Veliko časa preživiva skupaj, v prisotnosti drug drugega. Ne govoriva vedno, ampak se vedno zavedava drug drugega. Tudi v tihih trenutkih veliko komunicirava. Davu govorim o stvareh, ki so pomembne zame, pa tudi o stvareh, ki niso tako pomembne. In on govori meni prav tako. Ko eden izmed naju govori, drugi posluša.

V najpreprostejši obliki skupnost (občestvo, druženje) pomeni biti skupaj, govoriti in poslušati. Sveti Duh je vedno z nami. Živi v nas in se nikoli ne loči od nas. Lahko govorimo Njemu in On bo poslušal. In On nam bo govoril, zato Mu je treba prisluhniti.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Naučite se, da se boste z Bogom prijetno počutili. Ravnajte z Njim kot s častnim gostom v svojem domu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon