Blagoslovljeno življenje

Blagoslovljeno življenje

Dokler torej še utegnemo, delajmo dobro vsem, še posebej pa domačim po veri. (Galačanom 6,10)

Ena največjih priložnosti, ki jih imamo kot kristjani, je globok, pomenljiv vpliv na druge ljudi. Skozi moj življenjski slog služenja mi je Bog dajal priložnosti, da sem lahko poučevala Božjo Besedo mnoge, ki so potrebovali nasvet ali usmeritev.

Ne verjamem, da je to posebno priložnost Bog pripravil samo zame. Vsakdo, vključno z vami, ima sposobnost vplivati na nekoga. Ko si vzamete čas, da dosegate druge in vlagate vanje, vplivate na svet – svoj in njihov.

Pismo Galačanom 6,10 nas opozarja, naj bomo pozorni, da smo blagoslov vsakomur, kogar nam Bog privede na pot. Poklicani smo, da blagoslavljamo in izgrajujemo druge v njihovi veri, da se ne bojimo dosegati drugih in spregovoriti resnice v ljubezni.

Prepričana sem, da Bog želi, da smo več kot zgolj opazovalci življenja. On želi, da smo ljudje, ki resnično ljubimo druge in tako skrbimo zanje, da smo pripravljeni vlagati vanje. Moramo izgrajevati druge ljudi v Jezusovem imenu, da lahko rastejo in dosegajo še več ljudi.

Ne glede na to, ali se zavedate ali ne, nekdo vas gleda in opazuje. Način, kako vi živite, vpliva na druge in oni morajo videti Božjo ljubezen v vašem vsakodnevnem življenju.

Občasno bomo naredili napake. Ko se to zgodi, se lahko Bogu zahvalimo za Njegovo odpuščanje, hkrati pa se moramo zavedati, da smo mogoče edini vidni prikaz Boga za nekoga.


Kratka molitev

Gospod, vsak dan mi daješ novo priložnost, da dosegam ljudi, jih blagoslavljam in vplivam nanje s Tvojo ljubeznijo. Želim blagoslavljati druge in jim pokazati vrednost življenja, usmerjenega v Boga.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon