Bodite glasnik za Boga!

Bodite glasnik za Boga!

Kdor hoče ljubiti življenje in videti dobre dni [dobro – naj bo očitno ali ne], naj zadržuje svoj jezik od zla in ustnice od zvijačnega govorjenja. (1 Peter 3,10)

Če lahko razumete moč besed, ki jih izgovarjate, vam samo to spremeni tok vašega življenja! Vaša usta so močno orodje, ali za Boga ali za sovražnika. Z drugimi besedami, lahko govorite pozitivne, poživljajoče, spodbudne stvari v obstoj ali pa proizvajate negativne, mračne in nespodbudne stvari.

Prepričana sem, da nihče izmed nas noče biti glasnik za hudiča. Toda dejstvo je, da usta lahko uporabljamo za blagoslov ali uničenje, ne samo zase, ampak tudi za druge. To sem videla v lastnem življenju. Bil je čas, ko je bilo skoraj vse, kar sem govorila, negativno.

Toda Sveti Duh me je naučil, kako naj uporabljam ustvarjalno moč Božje Besede. Naučila sem se, kako naj raje govorim goram kot pa o gorah svojega življenja. Kaj s tem mislim? Naučila sem se prenesti resnico Njegove Besede v svoje okoliščine. Sčasoma sem začela gledati pozitivne in trajne rezultate.

Usta so kot pero in srce je kot plošča. Ko nekaj znova in znova izgovarjate, to pronica navznoter in postane del vas. To ni nekaj, za kar se morate še potruditi, ampak je to, kdo vi ste.

Veliko raje bi bila glasnik za Boga kot za sovražnika. Želim govoriti resnico in ljubiti življenje.

Prvo Petrovo pismo 3,10 pravi, da kdor hoče ljubiti življenje in videti dobre dni, naj zadržuje svoj jezik od zla in ustnice od zvijačnega govorjenja. Želite ljubiti življenje? Torej uporabljajte svoja usta, da izgovarjate Božje stvari v svoje življenje!


Kratka molitev

Gospod, vem, da so moja usta močno orodje. Lahko jih uporabljam zate ali pa za sovražnika. Svoja usta podrejam Tebi. Pokaži mi, kako naj govorim Tvojo resnico sebi in drugim.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon