Bodite hvaležni

Slavil (blagoslavljal) bom Gospoda ob vsakem času, Njegova hvalnica bo vedno v mojih ustih. (Psalm 34,2

Vsi vemo, da moramo biti hvaležni za mnoge blagoslove. Bog nam v svoji Besedi naroča, naj bomo hvaležni. Prav tako vsi iz lastnih izkušenj vemo, da bremena z naših ramen odpadajo in da se težave zmanjšajo, kadar resno začnemo slaviti Boga.

David je rekel: »Slavil (blagoslavljal) bom Gospoda ob vsakem času, Njegova hvalnica bo vedno v mojih ustih … Veliko nesreč zadeva [dosledno] pravičnega, a iz vseh ga Gospod rešuje« (Psalm 34,2.20).

To je moč zahvaljevanja. Ne samo, da nas pomaga osvoboditi, ampak ko se ustavimo zato, da bi se Bogu zahvalili za prejete blagoslove, v katerih uživamo, nas pravzaprav dosežejo novi blagoslovi – in smo še bolj hvaležni zanje!

Spodbujam vas, da začnete vaditi držo hvaležnosti. Toliko je stvari, za katere smo lahko hvaležni. Moramo se osredotočiti nanje – prav vsak dan. Upoštevajte opomin psalmista: Bodite hvaležni in Mu to tudi povejte, blagoslavljajte in vneto, vdano, prisrčno slavite Njegovo ime (Psalm 100,4).

Kratka molitev

Dragi Bog, moč hvaležnosti je res neverjetna. Hvala, ker me vsak dan blagoslavljaš in deluješ v mojem življenju. Vem, da brez Tebe nimam nič, zato se Ti zahvaljujem za dobroto, ki si mi jo izkazal.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon