Bodite mirni

Bodite mirni

Odnehajte, bodite mirni in spoznajte (prepoznajte in razumite), da sem jaz Bog. (Psalm 46,10)

Meni je bilo vedno lažje govoriti, a morala sem se naučiti poslušati. Nekoč sem začutila, da si moj mož ne želi vzeti časa, da bi se usedel in pogovarjal z menoj. Zato sem mu rekla, da bi se morala več pogovarjati. Odvrnil mi je: »Joyce, midva se ne pogovarjava. Ti govoriš, jaz pa poslušam.« In imel je prav. Če sem pričakovala od njega, da bo želel preživljati čas z menoj, sem se morala spremeniti.

Kmalu sem ugotovila, da sem enako kot z Davom ravnala tudi z Bogom. Sama sem govorila, od Boga pa sem pričakovala, da bo poslušal. Pritoževala sem se, da nikoli ne slišim Boga, v resnici pa si nikoli nisem vzela časa, da bi Mu prisluhnila. Današnja vrstica nas uči, naj se ustavimo, utihnemo in spoznamo, da Bog je Bog. Za mnoge izmed nas je težko obmirovati in utihniti, ker je naše meso rado zaposleno in stalno nekaj dela. Toda če želimo slišati Božji glas, se moramo naučiti preživljati čas sami, obmirovati in umolkniti.

Za mnoge je poslušanje sposobnost, ki jo je treba razviti in vaditi. Včasih to pomeni tiho sedeti v Božji prisotnosti, ne da bi karkoli rekli. Poslušanje moramo vaditi! Ena izmed teh vaj je, da vprašamo Boga, ali želi, da nekoga spodbudimo ali blagoslovimo – potem pa umolknemo in prisluhnemo. Presenečeni boste, kako hitro se Bog odzove in nam položi nekoga na srce. Morda vam pokaže prav določene stvari, ki jih lahko naredite, in s tem človeka spodbudite in opogumite. Ko prisluhnemo Božjim smernicam, nam daje ustvarjalne zamisli, na katere morda še nikoli nismo pomislili. Vzemite si čas, da se umirite in Mu pozorno prisluhnite, potem pa ubogljivo naredite, kar vam je pokazal.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Danes si vzemite čas. Bodite mirni in prisluhnite.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon