Selektivno poslušanje ni dovoljeno

Selektivno poslušanje ni dovoljeno

Danes, če zaslišite in ko zaslišite Njegov glas, ne zakrknite (ne otrdite) svojih src. (Hebrejcem 4,7)

Kadar nismo pripravljeni prisluhniti Božjemu glasu na enem področju svojega življenja, smo pogosto nesposobni slišati Njegov glas na drugih področjih. Včasih slišimo samo to, kar želimo slišati, in temu pravimo »selektivno (pristransko) poslušanje«. Ko se to zgodi, so ljudje sčasoma prepričani, da ne morejo več slišati Boga, ampak to ni res. Dejstvo je, da jim je Bog že govoril, ampak oni se niso odzvali. Naj vam povem zgodbo, da pojasnim.

Neka gospa mi je povedala, da je prosila Boga za usmeritev, kaj naj bi naredila. Želel je, da ona odpusti svoji sestri, ker jo je pred nekaj meseci užalila in prizadela. Gospa ni bila pripravljena odpustiti, zato je kmalu prenehala moliti. Ko je ponovno iskala Gospoda glede nečesa drugega, je bilo vse, kar je slišala v svojem srcu: »Najprej odpusti svoji sestri.«

Kadarkoli je v naslednjih dveh letih prosila Boga za vodstvo v novih izzivih, jo je nežno opomnil, naj odpusti svoji sestri. Končno je le spoznala, da ne bo nikoli zlezla iz teh kolesnic niti ne bo duhovno napredovala, če ne bo ubogala. Zato je molila: »Gospod, daj mi moč, da odpustim svoji sestri.« V hipu je razumela mnogo stvari s sestrinega zornega kota – stvari, na katere prej sploh ni pomislila. V kratkem času je bil njen odnos s sestro popolnoma obnovljen in hitro je postal močnejši kot kdajkoli prej.

Če zares želimo slišati Boga, moramo biti odprti za vse, kar nam želi povedati, in pripravljeni, da se odzovemo. Spodbujam vas, da danes prisluhnete in ubogate.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ali imate na določenem področju svojega življenja selektivni, pristranski sluh? Bodite pripravljeni prisluhniti Božjemu glasu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon