Iskrena vera

Iskrena vera

Predmet in namen te zapovedi in navodil je ljubezen, ki izvira iz čistega srca, dobre (čiste) vesti in iskrene (nehlinjene) vere. (1 Timoteju 1,5)

V svoji veri in molitvah nočemo biti otročji; želimo biti otroški. Gospod ne želi, da zapletamo odnos z Njim. Išče iskrena srca, ker On je Bog src. Želi, da molimo v veri, ki ni čustvo, ampak duhovna moč, ki vpliva na nevidno področje. Bog je Bog reda, ne pa Bog pravil, predpisov in zakonov. Ne želi, da se izmučimo, ko poskušamo na dolgo in razvlečeno moliti. Takih molitev ne vodi Sveti Duh. Prav tako ne želi, da naša molitev sledi formuli in zahteva določeno telesno držo. Molitve niso zakonske določbe, ki vzamejo življenje našemu odnosu z Bogom. »Črka (zakon) namreč ubija, Duh pa oživlja« (gl. 2 Korinčanom 3,6).

Ko dovolimo, da nas Sveti Duh vodi, bo naše sporazumevanje z Bogom napolnjeno z življenjem. Ne bo nam treba gledati na uro, da bi se prepričali, ali smo vložili dovolj časa, tako kot delajo mnogi ljudje. Če pa naše govorjenje Bogu in poslušanje Boga postane obveznost in trud našega mesa, potem se nam bo zdelo, kot da pet minut traja celo uro. Kadar pa je naša molitev navdihnjena po Svetem Duhu, se nam ena ura zdi kot pet minut. Rada molim in se družim z Bogom, vse dokler se ne čutim izpolnjene in zadovoljne. Poskusite se sprostiti, uživajte v času z Bogom, to bo zelo dragoceno in nagrajujoče.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Prizadevajte si biti otroški, ne otročji.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon