Bodite ponižni, ko Bog govori

Bodite ponižni, ko Bog govori

Gledam na (oziram se) in upoštevam tistega, ki je ponižen, potrtega ali ranjenega duha in se trese pred mojo besedo. (Izaija 66,2b)

Ko slišimo Boga, se lahko odzovemo na dva načina: s ponižnostjo in zaupanjem ali pa zakrknemo srce in Ga ne upoštevamo. Na žalost nekateri zakrknejo srce, ko ne dobijo, kar so želeli, ali pa takrat, ko gredo skozi preizkušnje.

Prav to se je zgodilo Izraelcem, ko so potovali skozi puščavo. Bog je zanje načrtoval velike stvari, toda najprej jih je preizkusil, da bi videl, ali Mu bodo zares verjeli. Po dolgi, težki poti jih je vodil z namenom – da bi videl, ali se bodo držali Njegovih zapovedi ali ne. V svoji Besedi nas nagovarja, naj ne zakrknemo svojih src, kakor so jih oni (gl. Hebrejcem 3,7–8).

Zaradi težav so se zagrenili, namesto da bi se izboljšali. Zakrknili so srca in se niso učili Božjih poti. Ker so zavračali zaupanje v Boga, so imeli napačna stališča in niso mogli napredovati.

Ne dovolite, da vaše srce otrdi v težkih časih. Ljudje s trdim srcem so uporniki in se nočejo spremeniti. Težko slišijo Boga in imajo težave v odnosih. Niso pripravljeni pogledati z zornega kota drugih ljudi; ne razumejo potreb drugih ljudi in običajno jim ni mar zanje. So samoljubni in nezmožni sočutja.

Odločno iščimo Boga, da zmehča naša srca in nam pomaga, da bomo nežni in občutljivi na Njegov dotik in Njegov glas.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ko se stvari ne izidejo tako, kot ste želeli, zaupajte Bogu in obdržite dobro naravnanost.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon