Bog usliši molitev pravičnega

Bog usliši molitev pravičnega

Iskrena (srčna, goreča, dejavna, učinkovita, vztrajna) molitev pravičnega ima izjemno moč [delujočo sposobnost]. (Jakob 5,16b)

Kadar imajo ljudje težave v molitvenem življenju in se naprezajo, pogosto mislijo, da je razlog za to njihova nesvetost in nepravičnost. Zato se poskušajo bolje obnašati in upajo, da bodo potem njihove molitve uslišane.

Resnica pa je, da smo pravični, če smo na novo rojeni (če smo sprejeli Jezusa za svojega Gospoda in Odrešenika). Najbrž ne naredimo vsega prav, ampak po Kristusu smo 100 odstotno, popolnoma pravični. Drugo pismo Korinčanom 5,21 nam pravi: »On je Njega, ki ni poznal greha, za(radi) nas storil za nosilca greha, da bi mi postali Božja pravičnost v Njem.« Obstaja razlika med pravičnostjo in »pravim« obnašanjem. Pravičnost opisuje naše stanje – naš položaj pred Bogom – zaradi Jezusove krvi. Ne moremo sami sebe narediti pravičnih; samo Jezusova kri nas naredi pravične, kot da sploh nikoli ne bi grešili. Bog nas vidi kot pravične, čeprav še vedno delamo napake. Ker nas On vidi pravične, imamo od Boga dano pravico, da molimo in pričakujemo, da nas Bog sliši in nam odgovori (nas usliši). Vedno naredite vse, kar lahko, da se primerno vedete in to delajte iz ljubezni do Boga. Toda ne pozabite, da On sliši in odgovarja na vaše molitve zato, ker je dober On, ne zato, ker ste dobri vi.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Pravični ste po Božji milosti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon