Močna molitev ni nujno dolga

Močna molitev ni nujno dolga

Kadar molite, ne kopičite fraz (ne blebetajte, ne govorite praznih stvari, ne ponavljajte istega znova in znova) kakor pogani … Ne postanite jim podobni, saj vaš Oče ve, kaj potrebujete, preden Ga prosite. (Matej 6,7–8)

Ena izmed največjih laži, ki jih satan pripoveduje ljudem o molitvi, je, da mora biti dolga. Vsilil vam bo misel, da morate moliti ure in ure, preden zares molite. Iz Božje besede in iz lastne izkušnje pa vem, da ni treba, da so molitve dolge, zato da bi bile močne. Prav tako ni treba, da so kratke, zato da bi bile močne. Dolžina molitve prav ničesar ne spremeni pri Bogu. Vse, kar šteje, je, da našo molitev vodi Sveti Duh, da je molitev srčna in pospremljena z resnično vero.

Prepričana sem, da se lahko v molitvi tako zapletemo z besedami, da naša molitev začne izgubljati moč. Še enkrat bi rada poudarila, da ni prav nič narobe z molitvijo, ki traja daljše obdobje. Kot sem že omenila, sem prepričana, da si moramo vsi vzeti čas za daljše druženje z Bogom in molitev. Naša pripravljenost oziroma pomanjkanje pripravljenosti, da preživljamo čas z Bogom, določa raven, globino našega odnosa z Njim. Ne verjamem pa, da se moramo prisiliti, da bi si vzeli določeno število ur in poskušali govoriti in poslušati Boga brez vodstva Svetega Duha, zaradi občutka dolžnosti ali kot dela mesa. Če naša življenjska vprašanja res zahtevajo, da molimo tako dlje časa kot tudi daljše obdobje, da bi slišali Božji glas, potem je treba vložiti potreben čas. Ni pa nam treba na dolgo in široko moliti samo zato, da si beležimo čas.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Naj vaše molitve vodi Sveti Duh, naj bodo iskrene, srčne in izrečene v resnični veri.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon