Bodite pravi častilec

Pride pa ura, pravzaprav je že tu, ko bodo pravi (pristni, iskreni) častilci častili Očeta v duhu in resnici (resničnosti); saj Oče išče prav take ljudi za svoje častilce.      (Janez 4,23)

Čaščenje je mnogo več kot zgolj prepevanje pesmi. Je stanje srca in uma. Lahko goreče slavimo Boga, ne da bi zapeli eno samo noto. Čaščenje Boga se poraja v našem srcu, napolnjuje naše misli in se izraža preko besed, ki jih govorimo in z načinom, kako živimo.

Svet dojema čaščenje kot nekaj »religioznega«, kar pa je daleč od svetopisemskega pojma čaščenja. Gre za osebni odnos in goreče izražanje posvečenja ljudi, ki ljubijo Boga z vsem srcem. To je resnično čaščenje.

Sveto pismo pravi, da Bog išče take, ki bi Ga častili »v duhu in resnici«.

Zdi se mi zanimivo, da Bog ne želi kar kogarkoli, ki bi Ga častil. On želi pristne, odkrite ljudi, ki iskreno živijo v Njegovi Resnici. On ne želi, da bi Ga častili zaradi strahu, dolžnosti ali religioznosti.

Resnično čaščenje izvira iz zaupnosti z Bogom. Danes častite Boga z vsem svojim srcem in bodite častilec v duhu in resnici.

Kratka molitev

Gospod, nočem Ti ponuditi samo svojih ustnic. Namesto tega Ti dajem svoje življenje kot resnični častilec, zaupno povezan s Teboj. Tako dober si z menoj in želim Te častiti  »v duhu in resnici«.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon