Bodite pravi slavilci

Bodite pravi slavilci

Pride pa ura in je že zdaj, ko bodo pravi (iskreni, pristni) častilci častili Očeta v duhu in resnici (resničnosti); prav takih častilcev si namreč želi Oče. (Janez 4,23)

Svet pogosto misli, da je slavljenje (čaščenje) »religija«, kar pa je popolno nasprotje svetopisemskemu pojmovanju slavljenja. Ko ljudje vprašajo »Kje slavite?« največkrat želijo vedeti, kam hodimo v cerkev. Ko v Svetem pismu beremo o slavljenju, beremo o osebnem odnosu z Bogom, ki Mu lahko govorimo in ki govori nam. Beremo o globoki duhovni povezanosti in gorečih izrazih predanosti ljudi, ki ljubijo in slavijo Boga z vsem srcem. To je pravo, resnično slavljenje – táko, ki brbota iz nas, ko smo v svojem življenju goreči in navdušeni nad Bogom.

Glede na današnjo vrstico si Bog želi pravih, resničnih slavilcev, ki Ga bodo častili z vsem srcem.

Vedno me je užalostilo dejstvo, da si Bog želi (da išče) pravih slavilcev. Menim, da bi nas moralo biti obilo! Zanimivo je, da si On ne želi kar kogarkoli, ki bi Ga slavil; želi si pravih, iskrenih, resničnih slavilcev. Ne išče ljudi, ki bi Ga slavili iz strahu ali dolžnosti, ampak zaradi ljubečega odnosa.

Resnično slavljenje je veliko več kot udeležba bogoslužij in prepevanje pesmi. Boga moramo slaviti v z vsem svojim življenjem in delati vse, kar delamo, za in po Njem. Pravo slavljenje privre iz globokega odnosa z Bogom in povzroči, da smo občutljivi in slišimo Njegov glas.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ne slavite zaradi strahu, slavite zaradi ljubezni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon