Imate Zagovornika

Imate Zagovornika

Kdo bo tožil Božje izvoljence, [ko pa jih] Bog opravičuje? [To pomeni, da nas On postavlja v pravi odnos z Njim. Kdo se bo oglasil in obtožil ali obdolžil tiste, ki jih je Bog izbral?] (Rimljanom 8,33)

Sveti Duh je naš Zagovornik. Ko iščemo prvotni pomen besede zagovornik v grščini, ugotovimo, da je poklican, da nam priskoči na pomoč; Bog ga je določil, da nam pomaga, nas brani ali se zavzema za nas.

Sveti Duh je dobesedno poklican na našo stran, da nam pomaga na vse načine. Ko potrebujemo nekoga, ki bi nas branil, nas On brani; deluje kot pravni pomočnik za stranko. Dobro je vedeti, da se nam ni treba samim braniti, ko smo obtoženi napačnega ravnanja ali napačnega namena. Lahko prosimo za pomoč Edinega Svetega in pričakujmo, da jo bomo dobili, ker je On naš Zagovornik. Že samo ta misel bi nas morala potolažiti in spodbuditi.

Večina izmed nas porabi precej časa in moči, ko poskušamo braniti sebe, svoj ugled, položaj, dejanja, besede ali odločitve. Zares zapravljamo čas. Ko so drugi obsojajoči do nas, jih bomo morda z velikim naporom končno prepričali o čistosti srca. Toda težava tiči v dejstvu, da bodo, če so obsojajoči po naravi ali značaju, hitro našli nekaj drugega, zaradi česar nas bodo obsodili. Najbolje za nas je, da molimo in naj Sveti Duh opravi svoje delo, naj bo On naš Zagovornik in naša Obramba.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Sveti Duh je vaš Zagovornik in vaša Obramba.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon