Najprej razmislite

Najprej razmislite

Ostanite mirni (zadržite se) in se v ničemer ne prenaglite. (Apostolska dela 19,36)

Zavezati se, da bomo nekaj storili, ne da bi o tem povprašali Boga, in čakati, da nam spregovori, ni modro; prav tako ni modro kar skočiti v stvari brez predhodnega razmisleka o tem, kaj smo pripravljeni narediti. Pogosto kar sami sebe zadolžimo za preveč stvari in končamo utrujeni in izgoreli. Seveda nas Bog krepča po svojem Duhu, vendar nas ne krepča, da bi delali nekaj, kar ni Njegova volja za nas. Ne bo nas krepčal, da bi bili nespametni! Ko se enkrat zavežemo, da bomo nekaj storili, Bog pričakuje, da držimo besedo in smo pošteni. Zato nam v današnji vrstici svetuje, naj »razmislimo, preden spregovorimo«. Ko razmišljamo, bi morali vprašati Boga, kaj meni o zadevi, o kateri razmišljamo.

To je zagotovo lekcija, ki sem se je morala naučiti. Navajena sem bila dovoliti navdušenju, da je potegnilo najbolje iz mene in sem rekla »ja« stvarem, ne da bi prej vprašala Boga za nasvet, potem pa sem se pritoževala nad obveznostmi. Bog mi je moral dati vedeti, da se lahko izognem razočaranju in napetosti, če bom najprej iskala Njega in sledila Njegovemu vodstvu.

Prepričana sem, da imate veliko priložnosti, da se vključite v stvari, v katerih bi uživali ali bi vam bile pomembne. Le spodbujam vas, da se ne zavežete stvarem, ne da bi prej resno razmislili in iskali Božjega vodstva glede tega, ali On želi to od vas ali ne.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Razmislite, preden spregovorite!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon