Majhne stvari, velike stvari

Majhne stvari, velike stvari

Daj mi zjutraj zaslišati (zaznati) svojo ljubečo dobroto, saj se zanašam nate in vate zaupam. Pokaži mi pot, po kateri naj hodim, kajti k Tebi vzdigujem svojo dušo. (Psalm 143,8)

Kako sem se naučila zaupati Bogu in slišati Njegov glas pri velikih in pomembnih dogodkih v svojem življenju? Eden izmed načinov je bil, da sem prisluhnila Njemu v majhnih stvareh. Nekoč sva se z Davom pripravljala, da pogledava film s še nekaterimi družinskimi člani, a nismo mogli najti daljinca. Nismo vedeli, kako naj predvajamo film brez daljinca, zato so ga vsi pridno iskali, a ga še vedno nismo našli.

Odločila sem se, da molim. Tako sem tiho rekla v svojem srcu: »Sveti Duh, pokaži mi, prosim, kje je daljinec.« Takoj sem pomislila na kopalnico – in tam smo ga tudi našli.

Isto se mi je zgodilo z avtomobilskimi ključi. Povsod sem jih iskala, a neuspešno. Potem sem molila in v duhu sem zagledala ključe na sprednjem avtomobilskem sedežu, kjer sem jih tudi našla.

Ti zgodbi sta primer daru Svetega Duha, ki mu rečemo »beseda spoznanja« (1 Korinčanom 12,8). Bog mi je dal besedo spoznanja glede daljinca in pogrešanih avtomobilskih ključev. Ta dar in drugi so na voljo vsakomur, ki je izpolnjen s Svetim Duhom. Ti darovi so nadnaravna zakladnica moči, dana vernikom, da nam pomaga živeti naravno na nadnaravni način.

Bog nas ljubi. Tako Mu je mar za nas, da nam govori (v mojem primeru je bil način Njegovega »govorjenja« misel, ki mi jo je dal o daljincu in slika ali vizija o avtomobilskih ključih) o majhnih stvareh našega življenja. Samo pomislite, kako vneto si nam želi govoriti tudi o večjih stvareh.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Zapomnite si, da je Bogu tako mar za vas, da vam želi govoriti celo o majhnih stvareh vašega življenja.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon