Zanesite se Nanj

Zanesite se Nanj

Slišali smo o vaši veri v Kristusu Jezusu [ko se s celotno osebnostjo opirate in zanašate Nanj v popolnem zaupanju in ste prepričani o Njegovi moči, modrosti in dobroti] in o ljubezni, ki jo imate [in izkazujete] do vseh svetih. (Kološanom 1,4)

Bog želi, da se popolnoma zanesemo Nanj, da poslušamo in ubogamo Njegov glas bolj kot vse druge; to je resnična vera. Všeč mi je opis vere v današnji vrstici in dejstvo, da se v vsem, kar zadeva nas, zanesemo na Gospoda.

Lahko se zanesemo na Boga, da nas bo ohranil v svoji volji. To me veseli, ker je pretežko ostati v Božji volji, ko se za to trudimo sami! Ne poznam nikogar, ki bi lahko iskreno rekel zase, da z vso zanesljivostjo (to je stoodstotno!) ve, kaj naj dela vsak dan.

Lahko delamo vse, kar vemo, da bi se prav odločili. Kako lahko vemo, ali imamo prav? Ne moremo. Moramo zaupati Bogu, da nas ohranja v svoji volji, poravnava vse krive poti pred nami, nas vodi po ozki poti, ki pelje v življenje, in nas odvrača od široke poti, ki pelje v uničenje (gl. Matej 7,13).

Moramo moliti: »Bog, naj se zgodi Tvoja volja v mojem življenju.« Poznam nekaj stvari o Božji volji za svoje življenje, a ne poznam vsega. Zato sem se naučila ostati v miru, se zanesti na Boga, se Mu predajati, izročati in moliti, da se zgodi Njegova volja v meni in po meni.

Včasih mislimo, da se le šibki, krhki ali slabotni ljudje naslanjajo. Toda naučila sem se, da je naslanjanje dobro, če se naslanjamo na Boga.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Danes se popolnoma zanesite na Boga.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon