Zagotovljeno!

Zagotovljeno!

Ta [Duh] je poroštvo naše dediščine [prvina, (za)obljuba, predokus in polog zanjo], v pričakovanju popolnega odrešenja ljudstva, ki si ga je Bog [vsega] pridobil – v hvalo Njegovega veličastva. (Efežanom 1,14)

Sveti Duh je naš porok, zagotovilo dobrih stvari, ki prihajajo. Pogosto pravim, še posebno takrat, ko se počutim napolnjena s Svetim Duhom: »To je tako dobro, da si sploh ne morem predstavljati, kakšna bo vsa polnost slave.« Če doživimo le 10 odstotkov (značilen polog) tega, kar nam pripada zaradi naše dediščine, samo pomislite, kako bo, ko bomo zares gledali Boga iz oči v oči, ko ne bo več solza, nič več žalosti, bolečin, smrti. Te misli me popolnoma prevzamejo.

V Pismu Efežanom 1,13–14 je rečeno, da smo prejeli pečat Svetega Duha (zaznamovani smo z Njim). Zato On zagotavlja, da bomo varno prispeli, obvarovani vsakega uničenja, in bomo poslednji dan osvobojeni greha in vseh njegovih posledic. Pomislite na ta čudež – Sveti Duh v nas, ki nas ohranja, varuje za naše končno mesto počitka, ki pa ni grôb, ampak so nebesa, v prisotnosti Boga.

Sveti Duh opravlja za nas čudovite stvari tu in zdaj. Nagovarja nas, nas vodi, uči, nam pomaga, svetuje, nas krepča, da izpolnimo vznemirljive Božje načrte, ki jih ima za naše življenje, in še mnogo več. A ne glede na to, kako čudovita so naša doživetja z Njim v zemeljskem življenju, so le predokus tega, česar se lahko veselimo. Imamo polog, ampak prihaja še veliko več!


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Lahko čutite varnost v spoznanju, da vaša dediščina prihaja z jamstvom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon