Bog nas ljubi dovolj, da nas spreminja

Bog nas ljubi dovolj, da nas spreminja

Kdo bo mogel prenesti dan Njegovega prihoda? In kdo bo obstal, ko se prikaže? Kajti On je kakor topilčev ogenj in kakor lug belivcev (pralcev). (Malahija 3,2)

Bog uporablja svoj prečiščevalni ogenj, da nas spremeni in nas oblikuje v ljudi, kakršne si želi. Ugotovila sem, da se ni lahko spremeniti. Že več kot trideset let proučujem Božjo besedo, a moram še vedno marsikaj dodelati in dopustiti Bogu, da me na določen način spreminja. Še vedno nisem tam, kjer naj bi bila, a sem hvaležna, da nisem več tam, kjer sem včasih bila.

Če postanemo trmoglavi ali se nočemo spokoriti, ko pride Božji prečiščevalni ogenj, da bi razodel obnašanje, ki ga je treba spremeniti v nas, potem ljubezen postane trmoglava. Naj razložim. Vemo, da je Bog ljubezen, in On je ljubosumni Bog. Noče, da bi karkoli v nas zavzemalo mesto, ki pripada Njemu. Ljubezen, Bog sam, bo dovolj ljubosumen in dovolj trmoglav, da obtiči z nami, dokler ne popustimo. Ljubezen (Bog) nam bo pokazala stvari, ki jih nočemo videti, zato da bi nam pomagala biti, kakršni naj bi bili.

Ogenj pogoltne vse nečistosti in pusti, da vse, kar ostane, gori in žari v Božjo slavo. Veliko stare Joyce Meyer se je v vseh teh letih že skurilo v Božjem prečiščevalnem ognju. Zagotovo ni bilo lahko, vendar pa je zagotovo bilo vredno.

Božji prečiščevalni ogenj lahko pride k vam na več načinov. Morda v srcu čutite težnjo po tem, da bi nekaj opustili in začeli delati nekaj drugega; morda se čutite pod obsodbo, ker vam je spregovoril po svoji Besedi; morda pa ste slišali Svetega Duha neposredno v svojem duhu. Kakorkoli že pride, Bog bo prinesel svoj prečiščevalni ogenj v vaše življenje. Ko pride, se mu ne upirajte, ampak zaupajte Bogu in dovolite, da ogenj deluje.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Bog vas vsak dan spreminja. Danes ste boljši, kot ste bili včeraj.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon