Bog dopove svoje sporočilo

Bog dopove svoje sporočilo

Poslušaj (ubogaj) glas Gospoda, svojega Boga … (5 Mojzes 27,10)

Kot veste, nam Bog včasih govori po drugih ljudeh. Spominjam se prav določenega časa, ko mi je Bog govoril po Davu glede stvari iz mojega življenja. Ko je začel, sem bila jezna. Dave je preprosto rekel: »Stori s tem, kar želiš; jaz ti samo povem, kar verjamem, da mi je Bog pokazal.« Dave me ni poskušal prepričati, da je to, kar je rekel, prav; le poročal je o tem, kar je verjel, da mu je Bog povedal. V naslednjih treh dneh me je Bog prepričal, da je bila beseda, ki jo je dal Davu, točna. Precej solz sem potočila, ker me je bilo sram priznati, da je imel Dave prav!

Po besedi spoznanja, ki mi jo je Bog dal po Davu, sem končno razumela, zakaj imam težave na določenem področju svojega življenja. Glede tega sem iskala Boga, a nisem dobila nobenega odgovora. Dave pa mi je ponudil odgovor, a mi ni bil všeč, ker me je opozoril na greh obsojanja in ogovarjanja. Prav dejstvo, da tega nisem hotela slišati, je najbrž razlog, zakaj je Bog dal odgovor Davu – ker je vedel, da sama ne morem slišati Njega neposredno.

Ne morem dovolj poudariti, kako je ta izkušnja vplivala name. Če bi se Bog ukvarjal z menoj neposredno, bi se zagotovo naučila lekcije, vendar to ne bi bilo nič v primerjavi s tem, kar sem se naučila, ker je On spregovoril meni po Davu.

Spodbujam vas, bodite odprti, da prisluhnete, kadar vam Bog govori po zaupanja vrednih ljudeh, ki slišijo Njegov glas in vas imajo dovolj radi, da povedo, kar Bog želi, da slišite.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Prosite Boga, naj vam vsak dan govori kakorkoli, kadarkoli in po komerkoli, ki Mu ugaja.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon