Bog ima odgovor, še preden prosimo

Bog ima odgovor, še preden prosimo

Kličem Gospoda, ki je vreden hvale, in že sem rešen svojih sovražnikov. (2 Samuel 22,4)

Pred zastrašujočo bitko se je Jozafat približal Bogu tako, da Ga je najprej hvalil in Mu povedal, kako je On velik, čudovit, mogočen in veličasten. Potem je začel naštevati določena Gospodova mogočna dela, ki jih je Gospod storil v preteklosti, da bi zaščitil svoje ljudstvo in izpolnil svoje obljube. Po vsem tem je Jozafat predstavil Bogu svojo prošnjo. Začel je izražati popolno zaupanje, da bo Bog obvladal stisko in uredil težavo. Potem pa je preprosto rekel: »O, mimogrede, Bog, naši sovražniki se dvigajo zoper nas, da bi nam vzeli posest, ki si nam jo Ti dal v dediščino. Pomislil sem, da bi Ti omenil to malo težavo. Ampak Ti si tako čudovit: Vem, da že nadziraš položaj.«

Ko prosimo Boga za pomoč, se moramo zavedati, da On sliši že naš prvi klic. Ni treba, da ves čas molitve znova in znova prosimo za isto stvar. Mislim, da je najbolje prositi, kar potrebujemo, ko pa nam potem spet pride na misel, se Mu zahvaljujmo, ker On že dela. Moramo Mu povedati, da Mu zaupamo in vemo, da bo Njegov čas popoln.

Bog ima načrt, da vas reši, še preden se je stiska sploh pojavila. Bog ni nikoli presečen! Še naprej bodite usmerjeni Nanj; slavite, hvalite in zahvaljujte se Mu, da pomoč prihaja. Še naprej poslušajte Njegov glas, ko vas vodi skozi vaše bitke vso pot do zmage.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Bog ne potrebuje naših opomnikov, vreden pa je naše hvale.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon