Bog lahko vaše največje preizkušnje obrne na dobro

Vi ste mi sicer hoteli storiti hudo, Bog pa je to obrnil na dobro, da naredi to, kar je danes očitno: da ohrani pri življenju številno ljudstvo. (1 Mojzes 50,20)

Pred nekaj časa mi je Bog spregovoril na srce: Joyce, ti vidiš do konca svojega nosu (kar ni ravno daleč) in domnevaš, da kar se tebi ne zdi dobro, ni dobro. Jaz pa vidim od začetka do konca, ker jaz sem Začetek in Konec in poznam mnogo stvari, ki jih ti ne.

Mi poznamo deloma, Bog pa pozna vse.

V Prvi Mojzesovi knjigi 50,20 je Jožef nagovoril svoje brate, ki so večkrat grdo ravnali z njim. Ko so ga vrgli v vodnjak in prodali v sužnost, so mislili, da so delali proti njemu. V resnici pa je Bog imel načrt, da bo uporabil težke preizkušnje, tako da bo Jožef napredoval na mesto velikega vpliva.

Stvari, ki se nam zdijo grozne, se včasih obrnejo na velik blagoslov. Največja preizkušnja lahko v vas oblikuje največjo vero. Morda ste na dnu vodnjaka, a Bog ima načrt, da uporabi ta vodnjak in vas poviša v Svojem klicu. Zapomnite si, Bog vidi vse in On bo obrnil vaše preizkušnje v vaše dobro.

Kratka molitev

Bog, ne vidim dlje od konice svojega nosu, zaupam pa Tebi, ker vem, da Ti vidiš vse. Verjamem, da Ti lahko vzameš moje preizkušnje in jih obrneš na dobro.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon