Bog nas želi blagosloviti

Bog nas želi blagosloviti

Gospod Bog je sonce in ščit; Gospod poklanja [sedanjo] milost in naklonjenost in [prihodnjo] slavo (čast, lepoto in nebeško srečo). Ne odreka dobrega njim, ki hodijo v popolnosti (iskrenosti). (Psalm 84,11)

Sveti Duh nam po naši vesti daje vedeti, ali delamo kaj narobe, ali Ga s čim užalostimo, ali kaj ovira naše druženje z Njim, kar bi povzročilo, da ne čutimo Njegove prisotnosti v svojem življenju. Prav tako pa nam pomaga, da se vrnemo na mesto, kjer moramo biti. On nas prepriča in pregovori, toda nikoli, nikoli nas ne obsodi.

Bog nas ljubi celo bolj, kot mi ljubimo svoje otroke, in Njegova ljubezen je ta, v kateri nas vzgaja. Spominjam se, kako težko mi je bilo, ko sem odvzela otrokom kakšno malo zadovoljstvo, ko so bili še majhni. Ampak vedela sem, da bodo slej ko prej zašli v težave, če me niso poslušali. Boga prav tako skrbi za nas, toda On je potrpežljiv. Govori nam in govori, znova in znova, kaj bi morali narediti. Lahko nam pove na petnajst različnih načinov, poskuša pritegniti našo pozornost, želi, da Ga ubogamo, ker gre za naše dobro.

Božje sporočilo prepričujoče ljubezni je vsepovsod. Želi, da Mu prisluhnemo, ker nas ljubi. Če trmarimo po svoje, potem zadrži ugodnosti in blagoslove. To stori samo zato, ker želi, da dozorimo do mere, kjer lahko izlije polnost svojega blagoslova na nas. Če nam je Bog dal svojega Sina, Jezusa, zagotovo ne bo zadrževal ničesar, kar potrebujemo. Lahko se zanesemo Nanj, da bo izpolnil naše potrebe in nas obilno blagoslovil.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Zapomnite si, da vas Bog želi blagosloviti, in to celo takrat, ko vas vzgaja.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon