Bog se ne skriva

Bog se ne skriva

Nebesa razglašajo (oznanjajo) slavo (veličastvo) Boga in nebesni svod kaže in oznanja delo Njegovih rok. (Psalm 19,2)

Bog se nikomur ne skriva. Razodeva se vsemu človeštvu (gl. Pismo Rimljanom 1,19–20). Vsakogar nagovarja po svojem stvarstvu in narava sama po sebi pričuje o Njegovi moči in načrtih.

Poglejte naokrog in bodite pozorni na svet, ki ga je Bog ustvaril. Skozi naravo nam želi sporočiti temeljno resnico, da On zares resnično obstaja. Vsak dan nas poskuša doseči in vsepovsod pušča namige o sebi, namige, ki pravijo: »Tukaj sem! Ne skrbite in ne bojte se. Tukaj sem.«

Vsako jutro sonce vzhaja in vsak večer zahaja. Na nočnem nebu se prikažejo svetleče zvezde in vesolje ohranja red nam v opomnik, da nas Bog čuva.

Ko razmišljamo o drevesih, ki so pozimi videti, kot bi umrla, vsako pomlad pa oživijo, smo opomnjeni, da nas bo Bog pripeljal do popolnega razcveta, četudi se zaradi svojih okoliščin počutimo brez življenja ali brez upanja.

Uživam, ko preprosto gledam drevo in ga opazujem, ko zaveje veter. Ugotovila sem, da včasih suhi listi še nekaj časa visijo na vejah, potem pa jih močan sunek vetra odpihne, da naredi prostor za nove brste. To me opominja, da je veter Božjega Duha zvest in zanesljiv in odpihne nepotrebne stvari iz našega življenja, hkrati pa zaščiti vse, kar mora ostati. Prinesel bo novo življenje, novo rast in čas osvežitve.

Kamorkoli boste danes šli, se spomnite teh primerov, kako nam Bog govori po naravi in iščite Njegove namige.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Poiščite enega izmed mnogih namigov, ki vam jih je danes pustil Bog.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon