Dar jezikov

Dar jezikov

Enemu so dani … raznovrstni [nepoznani] jeziki. (1 Korinčanom 12,8.10)

Verniki iz nekaterih delov Kristusovega telesa delujejo v darovih Svetega Duha morda bolj kot drugi, ki izhajajo iz drugačnega duhovnega ozadja. Nekatere cerkvene skupine redno poučujejo o krstu in darovih Duha in pogosto vidijo delovanje darov, medtem ko druge niti ne poučujejo niti ne verjamejo, da so darovi na razpolago današnjim kristjanom. Ti darovi so jasno opisani v Svetem pismu, zato so vredni proučevanja in bi jih morali iskati vsi, ki verujejo v Jezusa Kristusa.

Govorjenje v jezikih je govorjenje v duhovnem jeziku, ki ga Bog razume, medtem ko ni nujno, da ga razume ta, ki ga govori, ali pa drugi. Zelo koristi v osebni molitvi, komunikaciji z Bogom in prav tako pri skupnih srečanjih, kjer pa bi se mu moral pridružiti še duhovni dar razlaganja (gl. 1 Korinčanom 14,2.27–28).

Ignoriranje darov Duha sicer lahko prepreči izgrede, pretiravanje ali zlorabo darov, ki se včasih pripetijo, ampak hkrati zapre vrata neštetim blagoslovom, ki jih ljudje resnično potrebujejo v vsakodnevnem življenju.

Moram reči, tako kot je rekel Pavel v Prvem pismu Korinčanom 14,18, da sem vesela, ker govorim v jezikih in sem hvaležna Bogu za ta dar. Veliko govorim v jezikih, ker me to duhovno krepi, poglablja moj odnos z Bogom in mi omogoča, da jasneje slišim Njegov glas.

Seveda, Pavel je govoril v jezikih. Vseh 120 učencev, ki je bilo na binkoštni dan napolnjenih s Svetim Duhom, je govorilo v drugih jezikih. Drugi verniki, ki so bili krščeni v Svetem Duhu, so govorili v jezikih, kot je zapisano v knjigi Apostolskih del. Zakaj mi ne bi smeli uporabljati tega daru Duha?


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Bodite odprti za darove Svetega Duha in nikoli ne bodite zaprti za učenje novih stvari.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon