Kako biti srečen

Kako biti srečen

Imamo darove (sposobnosti, talente, lastnosti), ki so različni glede na milost, ki nam je bila dana … Uporabljajmo jih … (Rimljanom 12,6)

Vsi smo različno obdarjeni in nadarjeni, da delujemo v darovih, ki nam jih je Bog dal. Današnja vrstica nam naroča, naj uporabljamo svoje darove v skladu z milostjo, ki je nad nami.

Dva človeka imata lahko dar poučevanja, kljub temu pa je eden morda močnejši učitelj kot drugi, ker ima on ali ona več milosti od Boga za določeni klic. Zakaj? Ker Sveti Duh deli darove vsakemu, kakor On hoče (gl. 1 Korinčanom 12,11). Za to, kar dela, ima svoje razloge, mi pa Mu moramo v tem zaupati. Morali bi Mu biti hvaležni za to, kar je dal nam, in ne biti ljubosumni na dar nekoga drugega. Ne moremo imeti radi ljudi in jim hkrati zavidati njihove darove.

Moj mož bi lahko bil ljubosumen, ker je Bog dal dar pridiganja meni, ne pa njemu. Že davno je Dave ugotovil, da ne bi bil srečen, če bi deloval izven milosti, ki mu je bila dana. Če bi poskušal biti to, kar sem jaz, bi izgubil svojo radost. Dave je maziljen na administrativnem in finančnem področju, in njegov del v naši organizaciji je prav tako pomemben kot moj.

Če si resnično želite biti srečni, se posvetite klicu, ki je nad vami in za katerega imate milost. Sveti Duh vam bo govoril, kaj naj naredite, in pomagal vam bo razumeti milost, ki vam je bila dana. Ne bodite ljubosumni na druge, ampak jih imejte radi in bodite zvesti klicu in milosti v svojem življenju.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Čudovita oseba ste z neverjetnimi darovi in sposobnostmi. Ni se vam treba primerjati s prav nikomer.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon