Večni sadovi

Večni sadovi

Ljubil sem vas [prav tako], kakor je Oče ljubil mene; ostanite (prebivajte) v moji ljubezni [nadaljujte v Njegovi ljubezni z menoj]. (Janez 15,9)

Nikoli ne bom pozabila, ko se je Dave odločil, da je treba naše lepo, staro drevo pred našim domom obrezati. Imelo je nekaj podivjanih vej in nagibalo se je. Nisem prav veliko razmišljala o tem, ko je rekel, da bo poklical strokovnjake, da ga obrežejo in zredčijo. A ko sem prispela domov, sem osupnila, kako so ti veseljaki z žago uničili moje drevo.

Dave mi je rekel: »Le počakaj do naslednjega leta. Drevo bo spet lépo.«

Ampak jaz ne maram čakanja.

In prav nič rada nisem pogledovala na tanke, kratke veje, ki so bile nekoč bujne in polne. Vendar je Dave imel prav. Naslednje leto je bilo drevo lepše kot prej, dovolj močno, da je kljubovalo močnim vetrovom v prihajajočih letih in bolj rodovitno in bogatejše kot kadarkoli prej. To je čudovit primer obrezovanja, delovanja Svetega Duha v našem življenju – in Njegovo obrezovanje se odraža v lepoti, moči in rodovitnosti v nas.

Pismo Galačanom nam v petem poglavju ponuja seznam grehov mesa in seznam sadov Duha. Pomembno je, da redno obrezovanje mesa pripravi prostor za več in več dobrih sadov. Podobno kot moje drevo se tudi mi včasih nagnemo ali izgubimo ravnovesje in Bog se nam posveti, da nas spet poravna. Morali bi biti hvaležni, da je Bogu dovolj mar za nas, da bdi nad nami in nam pomaga biti tako dobri, kot smo le lahko. Prosite Boga, naj redno prihaja v vaše življenje s svojimi obrezovalnimi škarjami, da boste lahko obrodili bogatejše in odlične sadove.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Discipline nihče ne občuti rad, vendar kasneje uživamo v njenih sadovih.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon