Svetemu Duhu so mar odnosi

Svetemu Duhu so mar odnosi

Ne žalostite Božjega Svetega Duha [ne (u)žalite, ne jezite, ne prizadenite, ne povzročajte Mu skrbi], s katerim ste bili zapečateni (zaznamovani, označeni kot Božji, zavarovani) za dan odrešenja (odkupitve). (Efežanom 4,30)

Današnja vrstica nas v okviru sobesedila uči, da je Bogu pomembno, kako ravnamo v odnosih. Če ravnamo slabo, s tem žalostimo Svetega Duha.

Mnogokrat se kar navadimo slabo ravnati z ljudmi, ki so nam blizu. To se dogaja še zlasti takrat, kadar se ne počutimo dobro, ko nismo dovolj spali, ko smo imeli težak dan, prejeli slabo novico ali pa trpimo zaradi razočaranja. Bog pa želi, da vedno lepo ravnamo drug z drugim, ne le takrat, ko čutimo, da moramo tako ravnati.

Včasih sem se spraševala, zakaj sem slabo ravnala z možem ali otroki, medtem ko z drugimi ljudmi ne. Sveti Duh mi je hitro pokazal, da sem nadzirala svoja negativna čustva in drže, ko sem bila med ljudmi, na katere sem želela narediti vtis. Ko pa sem bila s svojimi družinskimi člani, s katerimi že imamo odnos, sem si privoščila svobodo, ki je jasno pokazala moje značajske pomanjkljivosti in duhovno nezrelost. Sámo sebe sem prepričala, da si res ne morem pomagati; ko postanem godrnjava in težavna, se ne morem obvladati. Bila sem tako jezna in razdražena, da se je zdelo, kot da me bo vsak hip razneslo.

Kadar sem se vznemirila zaradi finančne stiske ali zaradi nečesa na delovnem mestu ali pa zaradi kake malenkosti doma, sem frustracijo stresla na svojo družino. Ko sem bila jezna in sem slabo ravnala z družino, vzrok velikokrat ni tičal v tistem, kar se je zgodilo, ampak ker je bilo v meni nekaj nerazrešenega. Bog mi je pomagal, da sem pogledala resnici v obraz in hvaležna sem, da me je osvobodil.

Odnosi so ena izmed največjih dobrin, zato Bog želi, da jih cenimo. Sveti Duh nam bo pomagal, da bomo pravilno in primerno obvladali frustracijo, če se z odprtim srcem obračamo Nanj, pripravljeni, da se soočimo z resnico, ki nam jo bo pokazal.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Drugi niso dolžni plačevati cene zaradi vaših notranjih napetosti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon