Odličnejša pot

Odličnejša pot

Iskreno hrepenite po in vneto gojite največje in najboljše darove in milost. Naj vam pokažem še odličnejšo pot [tisto, ki je daleč boljša in najvišja izmed vseh – ljubezen]. (1 Korinčanom 12,31)

Prvo pismo Korinčanom 13, ki neposredno sledi naši današnji vrstici, nam jasno in odkrito pove, da ne glede na to, v kolikih darovih Svetega Duha delujemo, ne prinašajo popolnoma nič dobrega, dokler prav tako ne delujemo v ljubezni. Glede na današnjo vrstico je ljubezen najodličnejša pot in je boljša kot karkoli drugega.

Če molimo v človeških in angelskih jezikih, če imamo preroške sposobnosti, če lahko razumemo skrivnosti in imamo celó vse spoznanje in táko vero, da lahko prestavljamo gore, ampak nimamo ljubezni, smo »neuporabna ničeta« (gl. 1 Korinčanom 13,2).

Kmalu po tem, ko sem bila napolnjena z Duhom, sem slišala veliko govoriti o darovih Duha. Mnogo ljudi je bilo usmerjenih na to, katere darove imajo, in so jih bili sposobni uporabljati. Na žalost sem veliko več slišala o duhovnih darovih kot o ljubezni ali drugih sadovih Duha.

Prvo pismo Korinčanom 12 našteje devet darov Duha in še nekaj drugih je naštetih v Pismu Rimljanom 12,6–9. Pismo Galačanom 5, 22–23 našteje devet sadov Duha. Darovi Duha so izjemno pomembni in morali bi si jih globoko želeti. Moramo se učiti o njih, vedeti, kako ustrezno delovati v njih in zagotovo negovati darove, ki so nam bili dani. Vendar pa nikoli ne bi smeli poudarjati darov ali sposobnosti delovanja v njih bolj, kot poudarjamo ljubezen in delujemo v njej.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Bog vas ljubi in si želi, da bi dovolili Njegovi ljubezni teči skozi vas k drugim.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon