Vodstvo Duha

Vodstvo Duha

Če živimo po [Svetem] Duhu, po Duhu tudi ravnajmo. [Če imamo po Svetem Duhu življenje v Bogu, pojdimo naprej v tej smeri, Duh pa nadzira naše vedênje.] (Galačanom 5,25)

Današnja vrstica govori o življenju in hoji po Duhu, kar je isto kot vodstvo Duha. Na razpolago imamo precej stvari, ki nas lahko vodijo: ljudje, hudič, meso (naše lastno telo, misli, volja ali čustva) ali pa Sveti Duh. Mnogo glasov v svetu nas nagovarja in pogosto se dogaja, da nas nagovarja istočasno več teh glasov. Nujno se moramo naučiti, kako naj se damo voditi Svetemu Duhu. Zapomnimo si: On je ta, ki pozna voljo Boga in je poslan, da prebiva v vsakem izmed nas in nam pomaga biti vse, za kar nas je zasnoval, in da imamo vse, kar On želi.

Sveti Duh živi v nas, da nam pomaga. Njegova pomoč morda ni vedno dobrodošla v tistem hipu, ampak, hvala Bogu, On je vztrajen in ne obupa nad nami. Vsak dan bi morali povzdigniti svoje celotno življenje in klicati na vso moč: »Sveti Duh, dobrodošel si na vsakem področju mojega življenja!«

Ko to storite z vso iskrenostjo, bo On prišel. Govoril vam bo, vas vodil, uravnal, vam pomagal, vas krepčal in usmerjal. Morda vas bodo poskušale voditi druge sile, vendar vam bo Sveti Duh dal moč, da se jim zoperstavite, in vam omogočil, da sledite Njemu.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Vprašajte se, kdo zares vodi vaše življenje. Ste to vi, drugi ljudje, čustva, satanove laži ali Sveti Duh?

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon