Bog si želi vas

Bog si želi vas

Rotim vas, torej, bratje, in vas prosim glede na Božje usmiljenje, da odločno posvetite svoja telesa [da izročite vse svoje ude in sposobnosti] kot živo, sveto in Bogu prijetno daritev (žrtev). (Rimljanom 12,1)

Bog si želi vas! Želi polno skrbništvo nad vašim srcem, ne le pravice do obiska. Ljudje se pogosto pritožujejo, da so molili v Jezusovem imenu, a se ni nič zgodilo – ampak glede na količino časa, ki ga preživijo u Njim, je očitno, da hodijo samo na »zmenke« z Njim. Dokler se nisem poročila s svojim možem, nisem imela njegovega priimka. Jezus želi imeti zakonski odnos s svojo cerkvijo.

Intimnost z Bogom omogoča, da Njegova moč deluje v našem življenju. Na intimnost ne moremo gledati kot na nasmehe in tople, mehkobne občutke. Kadar je odnos globok, iskren, intimen, lahko ena oseba spregovori resnico v življenje drugega in popolna odkritost se lahko pretaka med obema. V intimnem odnosu z Bogom doživimo čudovite trenutke, vendar pa doživimo tudi trenutke, ko nas pokliče, da se odkrito spoprimemo s stvarmi, ki jih moramo spremeniti v svojem življenju.

Nekateri ljudje se niso naučili, da se prodor do miru zgodi takrat, ko se podredijo Bogu in Ga takoj ubogajo. Podobni so neukročenim žrebetom, ki se upirajo uzdi in brzdi v svojem gobcu, ki pa bi ju lahko Bog uporabil, da bi jih vodil na mesto varnosti in oskrbe.

Nekateri ljudje niso voljni izročiti vajeti svojega življenja Bogu, a dokler se popolnoma ne predajo Svetemu Duhu, nikoli ne bodo občutili varnosti ali miru, po katerih hrepenijo. On si vas želi; naj vas ima popolnoma vsega.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Izročite Bogu polno skrbništvo nad svojim življenjem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon