Pozorno poslušajte

Pozorno poslušajte

Pazite, kaj poslušate. S kakršno mero [misli in razmišljanj] merite [resnico, ki jo slišite], s takšno se vam bo merilo [vrlin in spoznanj] – in še navrglo se vam bo [poleg tega]. (Marko 4,24)

Sveto pismo pravi, da bodo v poslednjih dneh vstali mnogi lažni preroki, ki bodo ljudem govorili to, kar njihova željna ušesa želijo slišati. Ljudje bodo iskali kogarkoli, ki bi jim povedal kaj prijetnega in razveseljivega. Da ustrežejo svojim željam, se bodo odvrnili od poslušanja resnice in bodo odtavali v poslušanje mitov in izmišljotin, ki so jih ustvarili ljudje (gl. 2 Timoteju 4,3–4). Obrnili se bodo k metodam, ki jih morda imenujejo »duhovne«, vendar ne prihajajo iz Božjega kraljestva. So »duhovne«, ampak izvirajo iz napačnega duha!

Še nikoli nismo videli takšnega navala jasnovidcev, ki se potegujejo za pripravljeno uho. Televizijske oddaje predstavljajo medije (posrednike, zarotovalce duhov), ki trdijo, da komunicirajo z umrlimi. Ti ljudje dejansko komunicirajo z vsiljivimi duhovi, ki pripovedujejo polresnice o preteklosti in lažejo o prihodnosti. To je v Svetem pismu strogo prepovedano (gl. 3 Mojzes 19,31). Bog pravi, da bo obrnil svoje obličje od vsakogar, ki se obrača na zarotovalce duhov in duhove umrlih (gl. 3 Mojzes 20,6–7), kljub temu pa nekateri kristjani še vedno berejo horoskope in se posvetujejo z jasnovidci – potem pa se sprašujejo, zakaj so zmedeni in nimajo miru.

Zavedati se moramo, da je napačno iskati vodstvo za življenje pri komerkoli ali čemerkoli drugem razen pri samem Bogu. Če ste bili vključeni v tako dejavnost, vas rotim, da se temeljito pokesate, prosite Boga, da vam odpusti in se popolnoma odvrnite od take prakse. Bog sam ima vse odgovore, ki jih potrebujete.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ne igrajte se z vžigalicami; zanetile bodo požar.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon