Ključ do izpolnitve

Ključ do izpolnitve

Tako govori Gospod nad vojskami: Premislite svoje poti in poglejte, kaj prihaja k vam. (Agej 1,5)

Bog je za nas načrtoval izjemno, krasno, čudovito, izpolnjujoče življenje, ampak če smo trmasti, trdovratni (gl. 2 Mojzes 33,3) ali trdosrčni, potem bomo zgrešili, kar ima za nas. Trmoglavost in zavračanje Božjega glasu (ko Ga nočemo niti slišati niti ubogati), nas zadržuje na naših poteh in nam preprečuje napredek. Ko se znajdemo v takih razmerah, se pogosto ne ustavimo in se ne vprašamo, kje je vzrok težav.

Današnja vrstica ponovno pokaže na čas, ko je bilo Božje ljudstvo nezadovoljno in se je spoprijemalo z več težavami, zato jim je Bog rekel, naj premislijo svoje poti. Ko ljudje v življenju niso izpolnjeni, mnogokrat iščejo razloge vsepovsod, razen v sebi. Če ste neizpolnjeni v svojem življenju, naredite, kar je Bog naročil ljudem iz Stare zaveze in »premislite svoje poti«. Prosite Boga, naj vam spregovori o »vaših poteh« in bodite pozorni, kaj vam bo povedal. To sem morala narediti mnogokrat, posledično pa sem morala spremeniti svoje mišljenje, svoje motive in tudi svoje obnašanje.

Ko sem nekoč premišljevala o svojih poteh, sem videla, da sem bila trmasta, trdosrčna, zaverovana v svoj prav, ponosna in še kaj drugega bi lahko naštela, kar mi je preprečevalo napredek. Vendar pa hvala Bogu, On me je spremenil! Molim, da me še naprej spreminja in nikoli ne odneha.

Želim vse, kar Bog želi, da imam, in ničesar, česar On noče. Pripadam Njemu in prav tako Mu pripadate tudi vi. On želi, da imate srečno, blagoslovljeno, čudovito življenje, polno zadovoljstva in izpolnitve. Če nimate takšnega življenja, si vzemite čas, da premislite svoje poti; prosite Boga, naj vam pokaže, kaj morate spremeniti, in potem naredite, kar vam je pokazal.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ne bojte se pogledati resnici o sebi v obraz, ker resnica vas bo osvobodila.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon