Hoditi čez (po)

Hoditi čez (po)

Tudi če bi hodil po [globoki, temni] dolini smrtne sence, se ne bom bal hudega in ne bom trepetal pred zlom, ker si Ti z menoj; Tvoja gorjača [ki varuje] in Tvoja palica [ki vodi] me tolažita. (Psalm 23,4)

Pogosto govorimo o tem, »čez kaj gremo«, ampak dobra novica je, da pridemo čez; ne obtičimo v svojih težavah brez izhoda. Bog nam nikoli ni obljubil življenja brez težav, vendar pa je obljubil, da bo z nami in nas ne bo nikoli zapustil in nikoli pozabil. Ko nas Bog popelje čez nekaj, nas vedno nauči nečesa dragocenega, kar lahko kasneje v življenju uporabimo.

Eden izmed najpomembnejših trenutkov, da prisluhnemo Bogu, je takrat, ko potrebujemo usmeritev v težkih okoliščinah. Kaj naj storimo? Kako dolgo bo to trajalo? Današnji psalm pravi, da nas bo Bog vodil, ko gremo čez (po). Zaupanje, da nam bo Bog pomagal, nas ohranja močne, da ne obupamo sredi težav.

Pismo Hebrejcem pravi, da Bog želi, da prehodimo celotno pot »čez« oziroma »po«, da vidimo na koncu izpolnjenje upanja (gl. Hebrejcem 6,11). Satan hoče, da izgubimo pogum in obupamo, vendar pa nam Bog daje moč, da gremo čez (po)! Ne bodite nekdo, ki začne stvari, a jih ne konča, ko se časi zaostrijo. Ko nekaj začnemo, moramo pregledati stroške in moramo biti prepričani, da imamo, kar je potrebno, da stvar izpeljemo do konca, sicer bi bili videti nespametni. Kar potrebujemo, da izpeljemo stvar do konca, je odločnost – sposobnost, da vztrajamo tudi po tem, ko dobri občutki izpuhtijo in drugi odnehajo. Če boste šli čez (po) prav do konca, boste prejeli nagrado za svojo vero.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ko hodite po dolinah življenja, vas bo Bog vedno vodil in tolažil.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon