Dobri pastir

Dobri pastir

Jaz sem dobri pastir; in poznam in spoznam svoje in moje poznajo in spoznajo mene. (Janez 10,14)

Slišati Boga, ki nam govori, je naša pravica in privilegij (posebna čast, prednost), ker smo verniki. Bog nam je poklonil dobro presojo, razlikovanje, da prepoznamo Njegov glas med glasovi prevare. To presojo ali razpoznavanje ponazori z nagonsko značilnostjo ovac, ki prepoznavajo glas svojega pastirja, kot smo brali v današnji vrstici.

Če zares pripadamo Bogu, bomo zmožni prepoznati Njegov glas med glasovi, ki bi nas hoteli zavesti. Naučiti se moramo preiskovati naravo stvari in spoznavati Božji značaj.

Tako me žalosti, ko slišim ljudi reči: »Bog mi je rekel, naj naredim to.« Saj je vendar očitno, da jim dobri pastir nikoli ne bi rekel, naj naredijo to, kar delajo. Spoznala sem gospo, ki ji je duhovni voditelj rekel, da sta si onadva od Boga usojena, da se poročita. Težava je bila v tem, da je bil on že poročen. Žalostno je, da mu je gospa verjela in ga spodbujala, naj se loči od svoje žene, da bosta lahko onadva skupaj. To je bilo nezaslišano, brezbožno, nespametno in nikoli ne bi mogla biti Božja volja, ker nasprotuje Njegovi Besedi.

Ljudje pogosto želijo vedeti, kako so lahko prepričani, da so slišali Boga. Poznali bomo razliko med Njegovim glasom in glasom prevare, če zares poznamo Njegov značaj, naravo in pretekle izkušnje drugih, kako jih je vodil, še preden je vodil nas. Jezus pravi o svojih ovcah: »Za tujcem pa [iz kateregakoli razloga] nikoli ne bodo šle, ampak bodo zbežale od njega, ker ne poznajo glasu tujcev in ne prepoznajo njihovega klicanja« (Janez 10,5).


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Nikoli ne dovolite, da vam zavladajo čustva, še posebej če vas vodijo k nečemu, kar nasprotuje Božji besedi ali Njegovemu značaju.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon