Ne pozabite Božjih obljub

Ne pozabite Božjih obljub

[Abraham] je dolgo, stanovitno čakal in potrpežljivo vztrajal, dokler ni dočakal [z Izakovim rojstvom prisege, zaobljube], kar mu je Bog obljubil. (Hebrejcem 6,15)

Bog je Abrahamu obljubil dediča, vendar pa je moral čakati precej dlje, kot bi si sploh lahko predstavljal. Današnja svetopisemska vrstica pravi, da je Abraham »dolgo čakal in potrpežljivo vztrajal«. Prepričana sem, da je samega sebe v tistem času moral znova in znova o(s)pomniti na obljubo, ki mu jo je Bog dal. Podaljšano, raztegnjeno obdobje čakanja lahko v nas sproži dvom, ali smo sploh slišali Boga. Morda prav zdaj čakate na nekaj in se morate spomniti, kaj vam je Bog prvotno spregovoril na srce.

Dvom in nevera sta napadala Abrahama; in kadar se je to zgodilo, se je zahvaljeval in slavil. Ko nas napade satan, ne smemo nedejavno posedati, ne da bi karkoli naredili. Moramo se spopasti z njim in njegovimi lažmi tako, da se spomnimo na Božjo besedo in nam dane obljube. Izgovarjajte jih na glas, meditirajte o njih in si jih zapišite. Ko je Habakuk čakal na Boga, mu je bilo naročeno, naj razločno zapiše (vreže) vizijo na plošče, da bi jo mimoidoči lahko brali (gl. Habakuk 2,2). Morda je bil to starozavezen primer reklamnega panoja!

Bojujte dober boj vere in se trdno držite svoje izpovedi. Ne glede na to, kako se počutite prav zdaj, ne obupajte, saj je Bog zvest. Tako kot je ob določenem času izpolnil svojo obljubo Abrahamu, bo prav tako izpolnil svojo besedo vam.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ko se pogovarjate s prijatelji, ne govorite preveč o svojih občutkih; povejte jim, kaj pravi Božja beseda.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon